Työpajatieto

Sivujamme päivitetään.

Siirry Valtakunnallinen työpajayhdistys ry:n sivuille tästä.

Valittu aihe: Työpajatieto

Yritysyhteistyö

Työpajat voivat monin eri tavoin tehdä yhteistyötä yritysten kanssa järjestäessään valmentautujille mahdollisuuksia työssä oppimiseen. Perinteisesti työpajat tunnetaan yritysten alihankintatöiden suorittajina. Nykyisin työpajat tarjoavat yrityksille myös työvoimaa monenlaisiin tilanteisiin ja tehtäviin.

Työpajat voivat siirtää palkkatuella työskenteleviä valmentautujia työhön yrityksiin tai vuokrata työvoimaa yrityksille. Työpajalla oppisopimusopiskelijana oleva valmentautuja voi suorittaa viikon tai parin mittaisia harjoittelujaksoja yrityksessä. Tällöin valmentautuja voi harjoitella yrityksessä aidossa tuotantoympäristössä. Oppisopimus on myös mahdollista siirtää työpajalta yritykseen, jolloin työnantaja voi kouluttaa valmentautujan yrityksen työtehtäviin. Valmentautuja voi suorittaa ammattitutkinnon ja mahdollisesti solmia työsopimuksen yrityksen kanssa oppisopimusjakson jälkeen.

Yritysyhteistyö luo valmentautujille arvokkaita kontakteja työelämään. Työssäoppimisjakso yrityksessä edellyttää kuitenkin, että valmentautuja on työ- tai valmennussuhteessa pajaan. Työpajaan kohdennettu pitkäaikaistyöttömien ja vajaakuntoisten palkkatuki on sopimuksella mahdollista siirtää yritykselle.