Työpajatieto

Sivujamme päivitetään.

Siirry Valtakunnallinen työpajayhdistys ry:n sivuille tästä.

Valittu aihe: Työpajatieto

Tuettu työllistyminen

Linkkejä ja vinkkejä:
Lue lisää tuetun työllistymisen prosessista VATES-säätiön kotivuilta.

Tuettu työllistyminen on vajaakuntoisen työnhakijan työllistämistä työhönvalmentajan tuella. Tuettu työllistyminen on tarkoitettu henkilöille, joiden työllistymista vaikeuttaa vamma tai jokin muu syy ja jotka tarvitsevat jatkuvaa tukea selviytyäkseen työssä. Tavoittena on on pysyvän työpaikan löytyminen ja valmentautujan toimeentulon paraneminen.

Työhönvalmentaja etsii työnhakijalle soveltuvaa tai hänen toiveensa mukaista työpaikkaa. Hän auttaa työnhakijaa hakemusten laatimisessa ja osallistuu työhaastatteluun. Työtehtävät sovitaan työntekijän kykyjen mukaisesti ja niiden opetteluun varataan riittävästi aikaa.

Työsuhteen synnyttyä työntekijällä on edelleen oikeus työhönvalmentajan tukeen tarpeen mukaan. Työhönvalmentaja voi tarvittaessa tukea ja neuvoa myös työnantajaa.

Lähettävänä tahona on usein työ- ja elinkeinohallinto, mutta myös erillistämistyöllistämisen yksikkö, sosiaalityöntekijä, kuntoutusohjaaja tai vakuutuslaitos.

Tuettu työllistyminen on palkkatyötä, jossa työntekijälle tarjotaan jatkuvaa tukea, jotta hän voisi työskennellä mahdollisimman tuottavasti ja tehokkaasti. Työnantaja voi tarvittaessa jopa saada pysyvän tuen.