Työpajatieto

Sivujamme päivitetään.

Siirry Valtakunnallinen työpajayhdistys ry:n sivuille tästä.

Valittu aihe: Työpajatieto

Yksilövalmennus

Linkkejä ja vinkkejä:

Työ- ja yksilövalmennus tukevat toisiaan.

Lisää työ- ja yksilövalmennuksesta Valtakunnallisen työpajayhdistyksen julkaisussa Työ- ja yksilövalmennuksen perusteet, jonka voit tilata tästä

Työn tekemisen ja työ- ja ammattitaidon kehittämisen lisäksi työpajalla tuetaan valmentautujaa hänen elämänhallinnassaan. Yksilövalmennuksen avulla tuetaan valmentautujan toimintakyvyn vahvistamista ja arjenhallinnan parantamista, koulutus- ja työuran suunnittelua sekä motivoidaan häntä ottamaan vastuuta omasta elämästään.

Yksilövalmentaja kohtaa asiakkaansa tasaveroisena. Yhteisten keskustelujen ja elämäntilanteen kartoituksen jälkeen laaditaan yhdessä valmennukselle tavoitteet. Yksilövalmennus- ja työvalmennus ovat toisiaan tukevia menetelmiä, joten myös työvalmentaja osallistuu tavoitteiden määrittelyyn. Yksilövalmentaja seuraa ja arvioi valmennussuunnitelman toteutumista.

Yksilövalmennus on kuuntelua, keskustelu, valmentautujan asioiden selvittelyä ja hoitamista sekä tarvittaessa tukipalvelujen piiriin ohjaamista.

Yksilövalmennuksen tavoitteena on valmentautujan kokonaisvaltainen auttaminen, ja sitä tehdään yhdessä sosiaali-, terveys-, koulutus-, työllisyys-, ja muiden alan asiantuntijoiden kanssa.